Ontbijt Special #7: Ontbijt Taartje

Een luxe Ontbijt Taartje speciaal voor iemand anders of lekker voor jezelf. Dit recept is zo gemaakt, maar ziet er toch nog verfijnd en zeer smakelijk uit! Neem eens de tijd voor je ontbijt en geniet van deze goede ingrediënten. Enjoy…

Ontbijt Taartje

Dit Ontbijt Taartje is lekker luxe en lekker zoet. Maak lekker voor jezelf of speciaal voor iemand anders!

Benodigdheden voor het Ontbijt Taartje:

Voor de bodem

  • Vier verse dadels (of eventueel zes gedroogde dadels)
  • Een klein scheutje amandelmelk
  • Vier handjes havermout
  • Een theelepel cacaopoeder
  • Een eetlepel lijnzaad

Voor de vulling

  • Vijf grote eetlepels Griekse yoghurt
  • Een theelepel agave/ahorn siroop, vanille-extract of honing
  • Het rasp van een kleine sinaasappel

 

Zo maak je het:

  • Maal de dadels in de keukenmachine en voeg een scheutje amandelmelk toe, zodat het malen iets gemakkelijker gaat.
  • Doe het mengsel in een kom en roer de havermout, cacaopoeder en lijnzaad er doorheen.

Pak een glas en doe het mengsel voor de bodem volledig in het glas. Druk met een lepel het geheel voorzichtig, stevig aan en verdeel het zo geleidelijk mogelijk over het hele glas.

  • Doe vijf grote eetlepels Griekse yoghurt in een kommetje en roer een eetlepel siroop of honing (naar keus) door het geheel. Rasp nu de sinaasappelschil en roer deze door alles door elkaar.
  • Schep het mengsel nu voorzichtig in het glas. Vul het glas met de yoghurt tot de rand van de bodem (zie foto).

Garneer met wat sinaasappelschil, een sinaasappelschijfje en een beetje havermout en geniet van je Ontbijt Taartje!

 

Tips:

  • Niet altijd zoveel tijd ’s morgens? Maak dit ontbijtje dan een dag van tevoren in een glas of een ontbijt potje. Zet klaar in de koelkast, haal er ’s morgens weer uit en geniet meteen van je heerlijke Ontbijt Taartje!
  • Gebruik ook eens andere ingrediënten voor de vulling! Lekker met limoenschil, cacaopoeder of gemengd met wat geplette frambozen.
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.