Perfecte trifle

Stop de persen! Dit lekkere toetje wil je absoluut maken voor vanavond. Maar wil je niet de hele dag in de keuken ploeteren, maar wil je wel héél lekker resultaat? Met deze super gemakkelijke trifle ben jij een ware keukenprinses. Wij vertellen je hoe het maakt!

perfecte trifle

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 500 gram aardbeien
  • 100 gram biscuits
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • optioneel: frambozen

Hoe maak je het?
Zoals we al eerder zeiden is dit toetje super makkelijk te maken. Eerst moet je de biscuits vermalen. Doe ze heel kort in de blender of ga zelf met een deegrol of een hamer aan de slag. Doe bijvoorbeeld de koekjes in een theedoek en vouw deze dicht. Sla er vervolgens op met een hamer of dus een deegrol. Let op: de koekjes hoeven niet al té vermalen te zijn. Kleine stukjes gemengd met wat grovere brokjes zorgen voor een lekkere bite. Pak er een aantal grote, lange glazen bij en start met het eerste laagje van de trifle. Doe een laagje met de vermalen koekjes op de bodem.

Maak de aardbeien (en eventueel de frambozen) snel schoon onder de kraan en snijd ze in kleine stukjes. Haal de kroon eraf. Doe vervolgens ook het fruit in de glazen, bovenop het laagje met koekjes.

Nu ga je aan de slag met de mascarpone, slagroom en poedersuiker. Klop de slagroom met de poedersuiker met een mixer stijf. Meng vervolgens ook de mascarpone door het slagroom mengsel. Doe vervolgens een laagje van dit mengsel in de glazen.

Herhaal vervolgens nog een keer het patroon van de laagjes: dus eerst weer een laag met koekjes, eentje met het fruit en tot slot weer een met het mascarponemengsel. Doe plastic folie over de opening van de glazen en zet ze in de koelkast. Dit hoeft niet lang, maar zorg ervoor dat het dessert goed koud is. Dan is ‘ie namelijk op z’n lekkerst. Maak bijvoorbeeld dus ’s middags al deze trifle en serveer ‘m ’s avonds tijdens het eten uit. Geniet ervan!

Plaats een reactie