Ontbijt Special #8: Healthy Bananenbrood

Als je vaak op zoek bent naar healthy recepten, dan kom je er al snel achter dat een gezonde, maar ook lekkere bananenbrood lastig te vinden is… Toch ben ik een grote fan van het zoete brood en deed ik een zoveelste poging tot een healthy recept. Lees snel verder voor de geslaagde poging en geniet van deze heerlijke Healthy Bananenbrood!

Healthy Bananenbrood

Benodigdheden voor het Healthy Bananenbrood:

  • Drie bananen (geprakt)
  • 30 gram kokosolie (gesmolten)
  • Een snuf zeezout
  • Een snuf kaneel
  • Twee eetlepels agave siroop of ahorn siroop
  • Twee eieren
  • Zes verse dadels
  • 200 gram havermout
  • Een handje pecannoten (fijngehakt)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een bakblik, een standaard blik dat voor broden en/of cakes wordt gebruikt, vast klaar en plaats een stuk bakpapier op de bodem. De randen hoeven niet worden ingevet.
  • Prak de bananen in een grote kom, maal de dadels in een keukenmachine en meng alles samen (behalve de pecannoten). Voeg de havermout als laatste toe en roer alles samen met een garde. Snijd een handje pecannoten in kleine stukjes als garnering.
  • Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de fijngehakte pecannoten over het mengsel.
  • Plaats de bananenbrood vervolgens in de oven, maar pas op dat je de bakvorm niet te hoog in de oven plaats om aanbranden te voorkomen.

Haal de Healthy Bananenbrood na een half uur uit de oven, laat het brood goed afkoelen in het bakblik en geniet van een heerlijk plakje als ontbijt. Enjoy!

Tips:

  • Snijd de randen van het brood voorzichtig een beetje los met een mes voordat je het blik verwijderd. Zo weet je zeker dat je bananenbrood perfect heel blijft.
  • Garneer met wat extra pecannoten of besmeer een plakje bananenbrood met een beetje agave of ahorn siroop.
  • Probeer ook eens deze (healthy) ‘Bananenbrood van Hemsley & Hemsley’ of deze ‘Gemakkelijke en snelle bananenbrood’ van 24kitchen.

Plaats een reactie