Deze week delen we een receptje voor een heerlijk ontbijtje met toast! Naast avocado zijn er natuurlijk nog genoeg andere combinaties voor een stevig ontbijtje. Lees snel verder voor ons Bananen Pasta recept. Enjoy!
Lekker vullend en lekker zoet; ideaal als ontbijtje…
Benodigdheden voor de Bananen Pasta:
- Eén rijpe banaan
- Eén of twee plakjes van je favoriete brood
- Een flinke snuf vers gemalen zeezout
- Eén à twee eetlepels amandel pasta
Zo maak je het:
- Zet de volgende apparaten vast klaar: een broodrooster en een keukenmachine. Verzamel vervolgens alle ingrediënten en toast je brood alvast (zo lang je zelf het lekkerst vindt).
- Snijd de banaan in stukjes en prak het fruit in een kommetje met een vork of gebruik een iets snellere techniek en doe de banaan in de keukenmachine voor een gladde pasta.
- Voeg vervolgens één of twee eetlepels amandel pasta toe aan het geheel en roer of mix het samen. Maak de pasta af door een flinke snuf vers gemalen zeezout toe te voegen.
- Roer/mix het geheel tot een gladde, smeerbare pasta en verdeel het over één of twee plakjes van je favoriete toast.
Eet als je toast nog lekker warm is en geniet van je plakjes toast met Bananen Pasta. Enjoy!
Tips:
- Gebruik ook eens een ander fruitsoort voor de Pasta! Probeer bijvoorbeeld eens abrikozen in plaats van een banaan voor een lekkere abrikozenpasta…
- Gek op chocola? Voeg eens kleine stukjes pure chocolade toe aan je Bananenpasta of rasp een klein beetje pure chocola over je toast als garnering.
- Bewaar de pasta ongeveer drie dagen in de koelkast in een glazen potje. Zo kun je meerdere ochtenden genieten van je Bananen Pasta.
- Helemaal fan van banaan op brood? Garneer je plakjes toast dan met wat extra dunne schijfjes banaan. Maak af met nog een extra plakje toast erbovenop.