Ricotta cheesecake met rode vruchten

Met Pasen maakte ik een cheesecake die ik het delen waard vond. Afkomstig uit Cheesecakes van Berko, een kookboek waar we onlangs een recensie over schreven, met een kleine twist van mijzelf. Klik verder voor het recept van deze frisse en zoete ricotta cheesecake met rode vruchten!

ricotta cheesecake

Wat heb je nodig?

  • 250 gram speculaas
  • 60 gram boter
  • 450 gram ricotta
  • 500 gram kwark
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels vanille-extract
  • genoeg frambozen, bosbessen, aalbessen en/of blauwe bessen om de taart mee te decoreren

 

Wat moet je doen?

  • Terwijl de oven voor verwarmt op 180 graden, maak je de bodem. Verkruimel de speculaasjes door ze kort te blenden of door er even op los te gaan met een deegroller.
  • Smelt de boter en voeg dit aan het verkruimelde mengsel toe.
  • Vet een taartvorm in met boter en doe het mengsel in de taartvorm.
  • Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  • Nu gaan we aan de slag met de cheesecakevulling. Pak er een mixer bij en klop de ricotta samen de kwark en de suiker. Voeg al mixend de zes eieren en de eierdooier een voor een toe.
  • Doe ook de theelepels vanille-extract erbij en meng het mengsel totdat het mooi glad en romig is.
  • Let op! Het mengsel is erg vloeibaar. Dat hoort erbij, dus denk niet dat je iets fout doet.
  • “Giet” het cheesecakemengsel over de koekjesbodem in de taartvorm.
  • Bak de cheesecake voor zo’n anderhalf uur in de oven op 150 graden.
  • Na anderhalf uur zet je de oven uit, maar laat je de taart er nog twee uur in staan.
  • Zet daarna de cheesecake voor minstens 4 uur in de koelkast. Maar: hoe langer, hoe beter! Het beste is om de taart een nacht in de koelkast te laten staan.
  • Haal de taart uit de koelkast en haal ook de taartvorm eraf.
  • Decoreer nu de cheesecake met de rode vruchten en maak het geheel eventueel af met wat poedersuiker (optioneel).

Geniet van de lekkere ricotta cheesecake! 

ricotta cheesecake

Plaats een reactie