Romige pompoensoep

Een soepje is eigenlijk altijd goed. En vooral als het dan lekkere soep is. Vandaag delen we daar een voorbeeld van: een romige pompoensoep die perfect is voor een lekkere avondmaal. Klik snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 600 gram pompoen
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram boter
  • 1 eidooier
  • 7 eetlepels kippenbouillon
  • 7 eetlepels slagroom
  • snufje zout
  • snufje peper

Wat moet je doen?

  • Snijd de pompoen in stukken. Pompoen snijden is een lastig klusje omdat pompoen vrij hard is. Een tip: zet de pompoen heel even in de oven. Zo wordt hij wat zachter en gaat het snijden gemakkelijker. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
  • Bak de sjalotjes, knoflook en kerriepoeder in de boter voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de stukjes pompoen toe. Na 5 minuten doe je de kippenbouillon erbij. Laat dit prutje 30 minuten koken.
  • Pureer vervolgens het mengsel met een blender of staafmixer. Zet daarna de soep opnieuw op het vuur.
  • Klop de eidooier samen met de slagroom en voeg dit beetje bij beetje aan de soep toe.
  • Breng tot slot de soep op smaak met wat zout en peper.

En klaar is de pompoensoep! Een leuke serveertip: doe een klein klontje slagroom of een blaadje basilicum in de soep als je het in een kom serveert. Dat ziet er mooi uit en het is ook nog eens goed voor de smaak.

De credits voor dit heerlijke recept gaan grotendeels naar ‘TIP Culinair, het beste uit 25 jaar’.

20140216-DSC_0543

Plaats een reactie