Soms heb je gewoon een echte guilty pleasure nodig waarbij je de calorieën en de koolhydraten even weg denkt. Deze heerlijke vanille cupcakes bijvoorbeeld. Basic, maar o zo lekker! Perfect voor een woensdagmiddag. Geniet ervan!
Wat heb je nodig? (voor zo’n 15 cupcakes)
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 340 gram boter
- 135 gram suiker
- zakje vanillesuiker (8 gram)
- 4 eieren
- snufje zout
- 550 gram poedersuiker
- 4 eetlepels melk
- 2 theelepels vanille extract
Hoe maak je het?
- Pak de mixer erbij en klop 180 gram boter, suiker en vanillesuiker in een kom. Mix het romig.
- Doe vervolgens de eieren er één voor één bij.
- Voeg tot slot een snufje zout en beetje bij beetje zelfrijzend bakmeel toe.
- Mix dit tot een glad en luchtig beslag.
- Vul de vormpjes met het beslag en zet ze vervolgens in de oven voor zo’n 25 minuten op 170 graden.
- Ga ondertussen met de botercrème aan de slag. Mix 160 gram boter, poedersuiker, melk en de scheutjes vanille extract met elkaar. Je zult zien dat het eerst een kruimelige substantie is, maar dat het al snel een luchtige frosting wordt.
- Haal vervolgens de cupcakes eruit en laat ze een tijdje afkoelen.
- Decoreer ze met de botercrème en opeten maar!