6 Apps voor en tijdens het slapen

Ze zeggen dat je jouw telefoon maar beter uit de slaapkamer kan laten. Maar met deze handige apps heb je een excuus om je mobiel juist wel te gebruiken! Een app die je in slaap helpt bijvoorbeeld, of eentje die jouw slaapritme analyseert. Wij zetten ze de handigste slaap-apps op een rij.

person-holiday-vacation-woman

Sleep Cycle
Analyseer jouw slaapritme van top tot teen. Zet deze app voor het slapen gaan aan en leg je telefoon onder je kussen (en aan de lader! Het kost namelijk wat batterij). Vervolgens doet Sleep Cycle zijn werk. Hij registreert alle bewegingen die je in je slaap maakt en hij kan daar uit op maken hoe diep je slaapt of dat je nog klaarwakker bent. In het begin woel je vaak nog wat, maar naar mate je langer slaapt, wordt je steeds rustiger qua bewegingen. De volgende dag kan je jouw slaapje terugzien in de grafiek.: hoe lang je hebt geslapen, hoe diep dat was en hoe vaak je wakker bent geworden. Met Sleep Cycle heb je zoveel uitgebreide opties dat het niet voor niets één van de populairste slaap-apps is.
Voor €0,99 beschikbaar voor Android en iOS.

Magic Sleep
Val je maar niet in slaap? Misschien moet je dan maar eens schaapjes gaan tellen. Ja echt. Tellen helpt om je tot rust te laten komen en je verstand op 0 te zetten. Bij Magic Sleep springen er onder het genot van een rustgevend deuntje schapen over het scherm. Stel van te voren een timer in en als de tijd is verlopen stoppen de schaapjes en de muziek vanzelf. Je zult zien dat je nu een stuk rustiger en slaperiger bent.
Gratis voor Android en iOS.

Power Nap Timer
Doe ’s middags een kort dutje als je het allemaal even niet meer trekt. Maar houd daar wel het principe van een power nap aan: kort, maar wel daadkrachtig. Met de Power Nap Timer stel je in hoe lang je wilt ‘dutten’. Hierdoor voorkom je dat je opeens vele uren later dan gepland wakker wordt.
Gratis voor Android en iOS.

Sleep Pillow Ambiance
Sommige mensen hebben wat muziek nodig om in slaap te komen: het geluid bijvoorbeeld van regen dat op de daken tikt of kabbelende golven op het strand. Verschillende muziekjes laten je ontspannen zodat je, als het goed is, vanzelf in slaap valt.
Voor €1,99 beschikbaar voor iOS.

Sleep Talk
Weet jij of je in jouw slaap praat? Nou, ik wel! Hele verhalen hang ik op terwijl ik slaap. Dat hoor ik niet alleen van anderen, ik hoor het zelf ook in de ochtend terug. Hoe? Met de app Sleep Talk. Activeer de app voor het slapen gaan en laat de app de hele nacht aan. Vervolgens neemt Sleep Talk op als hij een geluid hoort. De volgende ochtend kan je dan terugluisteren wat jij allemaal in je slaap heb gezegd. Vaak zitten er ook fragmenten bij waarin je alleen maar hoest of je omdraait. Maar soms zit er ook een goudmijntje tussen: een geluidsfragment waarop je complete onzin uitkraamt. Hilarisch om te horen!
Voor €0,99 beschikbaar voor Android en iOS.

Free Your Mind
Soms val je gewoon niet in slaap omdat je simpelweg te veel aan je hoofd hebt. Gedachten spoken door je hoofd en je kan nergens anders meer aandenken. Maak dan je hoofd leeg met Free Your Mind. Deze app brengt je in een zogenoemde hypnose die bepaalde gedachtes en emoties laat verdwijnen zodat je straks zorgeloos gaat slapen.
Gratis voor Android en iOS. Bevat wel aankopen in de app zelf.

 

Welterusten!

Plaats een reactie