Classic Scones

Vandaag delen we op Lifestyle Journal ons recept voor Classic Scones. Deze Scones zijn heerlijk bij een high tea of lunch en het recept is makkelijk aan te passen. Dit recept is gemaakt met cranberries en kokos en de scones zijn heerlijk zacht (en niet droog!). Lees snel verder, maak Classic Scones en probeer je eigen variatie. Enjoy!

DSCN9180Benodigdheden (voor 10 scones) :

  • Eén ei
  • 500 gram zelfrijzend bloem
  • Eén cup melk (ongeveer 300 ml)
  • 50 gram kokossnippers
  • 60 gram gedroogde cranberries
  • Twee eetlepels witte basterdsuiker
  • 50 gram boter (voor bakken)
  • Aardbeien jam (of je eigen favoriete soort voor de garnering)

Zo maak je ze:

– Voeg alle ingrediënten (behalve de cranberries en kokossnippers) samen in een grote kom. Mix het mengsel met een keukenmachine en deeghaken totdat alles goed is verwerkt (maar overwerk het deeg niet!).

– Bekleed vast een bakplaat met een stuk bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

– Voeg de laatste ingrediënten (de cranberries en kokossnippers) knedend toe aan het mengsel.

– Leg een beetje bloem op een snijplak of aanrecht en kneed het deeg tot een groot rechthoek. Maak het deeg niet te dik en kneed het niet te veel. Gebruik nu een glas om je scones uit het deeg te maken (net als bij een koekjesvorm) en plaats de scones op het bakpapier en in de oven.

– Bak de scones in 30 minuten goudbruin en gebruik een prikker om te testen of ze gaar zijn. Als de prikker schoon en droog uit de scones komt, dan zijn ze klaar!

Laat de scones afkoelen, snijd ze doormidden en besmeer met je favoriete topping (bijvoorbeeld een aardbei jam). Serveer nu op een mooi bord of dienblad en geniet van deze heerlijke Classic Scones!

Tip:

Plaats een reactie