Zoet aardbeien- of kersentaartje

Hmmm, om je vingers bij af te likken zo zoet! Dit aardbeien- of kersentaartje is perfect voor een gezellige zomermiddag met vrienden of familie. Serveer dit, en jouw kookkunsten zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Benieuwd naar het recept? Kijk snel verder!

pexels-photo-104987

Wat heb je nodig?

  • 2 blikjes aardbeien of kersen vlaaivulling (wat jij maar lekker vindt!)
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel gist
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 4 theelepels kristalsuiker
  • 40 gram gesmolten boter
  • 4 eetlepels geklopt ei
  • 90 ml lauwe melk
  • snufje zout
  • 3 eetlepels kristalsuiker ter decoratie
  • optioneel: handjevol bramen of frambozen voor extra smaak
  • extra benodigdheid: ruitenroller

Wat moet je doen?

Eerst maak je het deeg voor het taartje. Doe de bloem, gist, suiker en het zout bij elkaar en voeg hier ook de natte ingrediënten (de boter, het melk en het geklopt ei) aan toe. Kneed dit tot goed en luchtig mengsel. Nu laat je het deeg even met rust. Laat het ongeveer een uur, of iets langer, rijzen totdat het mengsel bijna verdubbeld is.

Als het deeg is gerezen, verdeel je het deeg in twee stukken. Tweederde van het deeg bewaar je voor de taartbodem. De overige eenderde is voor het raster dat ter decoratie bovenop het taartje gaat. Rol eerst het tweederde deel van het deeg uit en bekleed hier, heel voorzichtig, een taartvorm mee. Prik vervolgens gaatjes in de taartbodem en laat ‘m voor een kwartiertje rusten.

Ondertussen kan je met het overige bolletje deeg een raster maken. Rol het deeg uit en ga hier met een ruitenroller overheen. Geen ruitenroller? Snijd dan kleine reepjes met een mesje uit het deeg. Laat het raster even liggen.

Ondertussen ga je bezig met de vulling voor de taart. Doe wat paneermeel op de taartbodem en vul vervolgens de taart met de vlaaivulling. Om wat extra smaak aan je taart te geven kan je een handjevol losse frambozen of bramen erbij doen. Lekker fris en zomers!

Dek vervolgens de taart af met het raster dat je daarvoor al hebt gemaakt. Zorg dat de taart goed “afgesloten” is met deeg. Smeer dan het geheel in met een kwastje en een beetje ei. Strooi vervolgens ter decoratie wat suiker over de taart.

Nu is het tijd om te bakken! Zet de taart voor zo’n 30 minuten in de oven op 190 graden. Houd de taart in de gaten en let er op of het bakken niet te snel gaat. Kijk vooral bij de laatste minuten een paar keer bij de taart.

En klaar is je zomerse aardbeien- of kersentaartje! Laat de taart even afkoelen en daarna is ‘ie klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk! 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.