Zoete Aardappelpartjes

Vandaag een quick & easy recept voor heerlijke zoete aardappelpartjes uit de oven! Perfect als bijgerecht of lekker als hoofdgerecht. Probeer eens uit tijdens deze paasdagen en maak met verse ingrediënten. Enjoy!
Zoete Aardappelpartjes

 Deze Zoete Aardappelpartjes zijn erg lekker en heel eenvoudig om te maken!

Benodigdheden:

  • Een grote zoete aardappel (goed gewassen, geschild/ongeschild)
  • Versgemalen Maldon zeezout
  • Verse rozemarijn takjes (uit een potje kan eventueel ook, maar vers is het lekkerst!)
  • Olijfolie (je favoriete soort, bijvoorbeeld een spray)
  • Eén citroen (in schijfjes gesneden)
  • Bakplaat en een stuk bakpapier
  • Een serveerschaal

 

Zo maak je de Zoete Aardappelpartjes:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed vervolgens een bakplaat met een groot stuk bakpapier en zet dit vast klaar om straks de aardappeltjes op te doen.
  • Was een grote zoete aardappel en snijd de slechte plekjes van de aardappel af. Je hoeft de aardappel niet helemaal te schillen, maar dit kan natuurlijk wel.
  • Snijd de aardappel in kleine partjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de partjes met wat olijfolie (gebruik je favoriete soort/spray).
  • Was de takjes rozemarijn en verdeel deze over de aardappelpartjes. Verdeel vervolgens nog een flinke snuf Maldon zeezout over de partjes en plaats de plaat in de voorverwarmde oven.

Laat de partjes voor ongeveer 20-30 minuten in de oven staan op 180 graden. Snijd ondertussen de citroen in dunne, halve schijfjes.

  • Haal de partjes na de aangegeven tijd weer uit de oven, doe ze in een serveerschaal. Verdeel de citroen tussen de partjes en voeg eventueel nog een extra snufje Maldon zeezout toe. Serveer en geniet van deze Zoete Aardappelpartjes!

 

Tip:

  • Laat de aardappel in wat water weken voor een zachtere, makkelijker te snijden aardappel.
  • Voeg naast de citroenschijfjes een extra beetje citroen toe door een beetje sap over de partjes te sprenkelen. Zo komt de smaak van de citroen extra goed naar voren en zijn de aardappeltjes nog lekkerder!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.