Wie wil je over een jaar zijn?

Morgen begin ik met sporten, morgen ga ik die nieuwe taal leren, morgen stop ik écht met roken! Goede voornemens hebben we genoeg. Waarschijnlijk zelfs een lijstje vol dat wonderbaarlijk ieder jaar toch weer hetzelfde blijft… Maar wat houdt ons eigenlijk tegen om echt een verandering te maken? Waarom beginnen we niet vandaag of écht morgen? Verandering gebeurt niet in één magische nacht: het kost tijd en toewijding. Dus wij vragen je dit: wie wil je over een jaar zijn?
Motivatie: 
Motivatie kan bij veel mensen nog al eens een puntje zijn: je wilt het echt wel, maar je hebt er echt geen tijd of energie voor. Of je hebt gewoon geen idee hoe je moet beginnen of je nieuwe change aan anderen moet vertellen… Daarom is het goed om je te omringen met mensen met dezelfde mindset (supportgroepen bestaan niet voor niets). Lees je in over je onderwerp, schaf de juiste producten aan of praat met mensen die je op dit moment nodig hebt: een giftige omgeving helpt namelijk niemand. Zodra je dit voor jezelf op een rijtje zet is de stap om te beginnen al een stuk kleiner, maar motivatie en toewijding zijn twee aansluitende componenten waar je eigenlijk niet zonder kunt. Lees snel verder.

Toewijding: Wil je eindelijk eens echt jezelf toewijden aan een project? Train je voor een wedstrijd of wil je echt van een (slechte) eigenschap af? Dan is toewijding vooral voor jou het belangrijkste punt. Je moet sterk in je schoenen staan om toch echt die eindstreep te halen, zelfs als dat betekent dat je ‘nee’ moet zeggen tegen bepaalde verleidingen. Zorg ervoor dat je goed weet wat je zelf wilt en wees hier trouw aan: toewijding…

Waar wacht je nog op?! Als je iets helemaal zat bent of je wilt gewoon een verandering maken, dan is er niemand die je tegen houdt. Onthoud: een verandering kost tijd, leg je verwachtingen daarom niet te hoog, maar geef niet op! Houd je einddoel voor ogen en onthoud: Wie wil ik over een jaar zijn?

Plaats een reactie