Challenge: je dag beter beginnen

Een goede dag begint bij een goede morgen. Als we onze dag goed beginnen, hebben we vaak meer energie en halen we het meeste uit onze dag en uit onze week! Doe daarom deze week mee met onze nieuwe challenge: je dag beter beginnen. Lees snel verder en probeer het eens zelf…

Tips om je dag het beste te beginnen:

 

Maak een To-do list

Een To-do list kun je al de dag van tevoren maken als je extra georganiseerd te werk wilt gaan of je kunt ervoor kiezen om meteen ’s ochtends vroeg je lijstje samen te stellen. Maak je lijst zo zorgvuldig mogelijk en schrijf ook alle kleine taken op, zoals: koken of de planten water geven. Op deze manier kun je ieder uur een aantal dingen van je lijstje strepen en heb je het idee dat je ook echt iets doet met je tijd.  Aanrader voor een succesvolle dag!

 

Begin met een korte workout

Om je dag meteen goed te beginnen heb je één ding extra hard nodig: energie! Begin je dag daarom met een snelle workout. Kies een YouTube workout video van twintig minuten of stel je eigen effectieve workout samen. Waar je ook voor kiest, beweeg voor ongeveer een half uurtje en je kunt meteen energierijk aan de slag!

Eet een goed ontbijt

Om je dag verder goed door te komen is een goed ontbijt natuurlijk erg belangrijk. Met een goed ontbijt krijg je energie voor je workout en voor een succesvolle morgen. Bovendien verklein je zo de kans dat je later op de dag misselijk of duizelig wordt (aangezien je breakfast hebt overgeslagen). We noemen het niets voor niets de ‘belangrijkste maaltijd van de dag’!

 

 

Een goede nachtrust is het halve werk

En om je morgen meteen al goed van start te laten gaan, is een goede nachtrust essentieel. Probeer om iets eerder te gaan slapen, zodat je aan die zeven/acht uur slaap komt. Als je goed uitgerust bent, begin je de dag al sneller en vrolijker en heb je waarschijnlijk ook niet zoveel sugar cravings. Yep, genoeg slaap helpt je op meerdere manieren de dag door. Denk aan rust, motivatie, zelfbeheersing en welzijn. Sleep is awesome!

 

Plaats een reactie