Last-minute cadeautips

De tijd begint de dringen. Nog maar een paar uurtjes voordat jij cadeautjes met je vrienden of familie uitwisselt. Maar help: je hebt nog niets in huis! STRESS. Houd het hoofd koel en lees onze tips voor last-minute cadeaus. Zo heb je, zonder al te veel moeite, heel snel iets leuks in huis!


Supermarkt en warenhuis.
De plek als je nog op het laatste moment cadeaus moet kopen: supermarkten en warenhuizen! Alles is namelijk onder een dak en je kan dus heel efficiënt en tijdbesparend winkelen. Koop bij de supermarkt lekkere wijnen, snacks, verzorgingsproducten of tijdschriften. En bij een warenhuis kan je praktisch overal wel terecht. Zo loop je niet als een kip zonder kop de hele stad door, maar winkel je op één plek.

Kant-en-klare pakketten. Veel winkels bieden rond de feestdagen kant-en-klare pakketten aan. Super handig! Ga bijvoorbeeld langs bij The Body Shop, HEMA of delicatessenzaak en kijk wat voor kant-en-klaars ze hebben. Een setje met van alles en nog wat, dat vaak ook nog eens heel leuk aangekleed is, is hartstikke leuk om te geven én om te krijgen.

Tijdschrift-abonnement. Regelmatig gratis leesvoer: geef een abonnement op een tijdschrift cadeau! Dit kan je zelfs vanuit huis al regelen. Geen idee op welk tijdschrift je een abonnement cadeau moet geven? Je hebt ook speciale bonnen waarbij degene zelf een magazine kan uit zoeken. En wil je op de dag zelf een echt fysiek cadeau geven (meestal gaan abonnementen pas later in)? Knutsel dan even snel een bon in elkaar.

DIY. Maak zelf wat leuks! Maak bijvoorbeeld zelf een lekkere body butter of bruisballen. Of maak een “bak-pakketje” klaar waarbij je een lekker recept uit zoekt en daarbij al de ingrediënten in huis haalt (de topper voor de echte foodies!). Zo’n zelf gemaakt cadeau komt heel persoonlijk en creatief over en valt dus vast goed in de smaak.

Bos bloemen. Vooral leuk voor de opa’s en oma’s en ooms en tantes. Vooral de wat oudere mensen maak je namelijk al dolgelukkig met een mooi boeket bloemen. Ga naar de (wat luxere) bloemist (dus niet een tankstation) en vraag of ze een speciaal bosje bloemen of bloemstukje kunnen samen stellen. Dat is al wat specialer dan dat je er een “kant-en-klaar” uit een emmer haalt.

Cadeaubon. En als je het écht niet meer weet, is een cadeaubon altijd goed. Enigszins gemakkelijk, maar wel safe omdat je weet dat het vaak goed bevalt. Als je een bon toch iets specialer wilt maken: geef dan een bon om iets te doen. Denk aan een lekkere high-tea, een massage of gezellig bioscoopavondje. Een ‘to-do’ cadeau is hartstikke leuk!

 

Plaats een reactie